Menu Luk

To nye oversættelser af Bibelen i Kenya

Bibelen på duruma blev indviet ved en fest rig på taler, dans og prominente gæster. Foto: BTL

I begyndelsen af 2021 så vi frem mod et begivenhedsrigt år i Kenya. Fire af de mere end 50 sproggrupper i landet ville få enten hele Bibelen eller Ny Testamente, da oversættelserne var tæt på at være færdige. I maj måned var der lanceringsfest for Bibelen på digo, og den 27. november var det duruma folkets tur til at fejre oversættelsen af Bibelen til deres sprog.

Der er dog mange faktorer, der spiller ind i de afsluttende processer, og de to Ny Testamenter på hhv. ilchamus og chonyi er endnu ikke klar til publicering. Ilchamus oversættelsen er ved at blive trykt i Sydkorea og ventes klar tidligst i maj 2022. Chonyi Ny Testamente er også i sin afsluttende fase, men der er endnu ikke besluttet en dato for, hvornår indvielsesfesten kommer til at løbe af stablen.

Elly Gudo er oversættelseskonsulent på projekterne. Han glæder sig over, at en endnu større del af Kenyas befolkning får adgang til Bibelen på deres modersmål. Især i de fattige landdistrikter kan kun få et andet sprog end deres modersmål, og der er derfor stort behov for, at Bibelen bliver oversat til det lokale sprog.

Vil du give et bidrag til Elly Gudos arbejde? Så indbetal dit bidrag på reg. nr. 9570 kontonr. 1155415 eller mobilepay 91724. Skriv ”Elly Gudo” i meddelelsesfeltet. Skriv også dit navn og cpr nr, hvis du ønsker skattefradrag. Tak for ethvert bidrag!