Menu Luk

Nyt fra Kristin Westh i Canada


Kristin beskæftiger sig ikke kun med lingvistik under sin uddannelse. Canadas arbejde med at gentænke sin koloniale historie fylder også en del. Her ses hun i Stanley Park i Vancouver.

Jeg har nu været i Canada i to måneder, og tiden flyver af sted! Der er meget at lære og masser af deadlines, der skal nås. Det er spændende og udfordrende. Jeg lærer om grammatik for at få en bedre forståelse af, hvordan sprog udtrykker sig forskelligt, så jeg kan være med til at beskrive et sprog, hvis grammatik endnu ikke er beskrevet. Jeg lærer forskellige metoder til at tilegne mig sproget og kulturen der, hvor jeg kommer til at arbejde. Og jeg lærer om en masse fantastiske computerprogrammer, der kan være med til at lette processen med at analysere lydene i et sprog, hvis jeg for eksempel skal være med til at lave et alfabet.

Og så er der noget andet, jeg lærer meget om. I hørte måske i sommers om de 215 børnelig, der blev fundet ved en forhenværende kostskole for børn af de oprindelige folk her i Canada. Det har givet anledning til, at Canada gentænker sin koloniale historie og fremtiden for relationen mellem de oprindelige folk og tilflytterne. I den anledning blev den første nationale dag for sandhed og forsoning afholdt den 30. september. Mit universitetet Trinity Western arrangerede en dag med taler, diskussioner og seminarer i samarbejde med folk fra Kwantlen-nationen, som stammer her fra området. Det var et stort privilegium at være med og høre dem dele deres historie og deres visdom.

——

Kristin lever af indsamlede midler i hendes studietid og senere udsendelse for Wycliffe. Vil du give et bidrag, så indbetal det på reg.nr. 9570 konto nr. 1155415 eller mobilepay: 91724. Skriv ”Kristin Westh” og dit navn og cpr nr, hvis du ønsker skattefradrag. Tusind tak for ethvert bidrag!

Du kan også blive skrevet op til at modtage Kristins nyhedsmail ved at skrive til hende på: kristin.westh(@)gmail.com