Menu Luk

Opret gavebrev eller betænk os i dit testamente

Opret et gavebrev

Et gavebrev hjælper dig til at få regelmæssighed i din givertjeneste, og samtidig hjælper det Wycliffe til at kunne planlægge vores aktiviteter på længere sigt.

Et gavebrev er en juridisk bindende kontrakt over mindst ti år. (Dog ophører aftalen ved gavebrevsgiverens død). Med et gavebrev giver du enten et fast årligt beløb eller en fast procentdel af din indkomst, og du opnår skattefradrag på op til 15 procent af din personlige bruttoindkomst. Alle kan dog uanset størrelsen af indkomst få fradrag for op til 15.000 kr for gavebreve jf Ligningslovens §12. Ved siden af et gavebrev kan du opnå fradragsret for andre gaver jf. Ligningslovens § 8A (op til 17.000 kr i 2021 og op til 17.200 kr i 2022).

Fremgangsmåde:

  1. Udfyld gavebrevet online
  2. Udskriv
  3. Underskriv
  4. Send gavebrevet i lukket kuvert til:
    Wycliffe Danmark
    TORVET, Katrinebjergvej 75
    8200 Århus N

Du vil herefter få tilsendt to kopier af gavebrevet. Den ene er til dit eget brug, den anden til skattemyndighederne.

Udfyld et gavebrev

Betænk os i dit testamente

Når du betænker os i dit testamente, er du med til at gøre en stor forskel for vores arbejde.

Wycliffe Danmark har indgået et samarbejde med virksomhederne Legal Desk og Dokument24, som gratis hjælper dig med at testamentere et beløb til os. Du kan vælge at donere arv gennem et testamente eller gennem et legat.

Doner arv via testamente

Hvis du ønsker at donere arv til os, kan du oprette et testamente. I testamentet kan du frit vælge, hvor meget arv, Wycliffe skal modtage. I testamentet kan du samtidig fordele resten af arven mellem dine arvinger, f.eks. børn, ægtefælle eller andre. Testamentet oprettes via en formular hos Dokument 24.

Udfylde testamenteformularen hos Dokument 24 her.

Doner arv via legat

Hvis du ønsker at testere et beløb til os, kan dette gøres gennem et legat. Et legat kan oprettes uanset, om du har et testamente i forvejen. Legatet oprettes via en formular hos Legal Desk. Her oplyser du det beløb, du ønsker at give til os, den dag du dør.

Udfyld Wycliffe Danmarks formular hos Legal Desk 

Underskrift af testamente og legat

Når du har oprettet testamentet eller legatet, skal det underskrives foran en notar eller foran vitterlighedsvidner, som du selv vælger.

Læs mere om forskellen på testamente og legat her.

Når du har oprettet legatet, skal det underskrives foran en notar eller foran vitterlighedsvidner, som du selv vælger.

30-procent-løsning 

Når efterkommere modtager arv, skal de i visse tilfælde betale arveafgift. Hvis du ønsker at støtte os og samtidig efterlade mere til dine arvinger, anbefaler vi, at du udnytter 30-procents-løsningen.

Lær mere om 30-procent-løsningen her.