Bliv glad for din danske bibel
Lene Aagaard Nielsen er landsleder i Wycliffe Danmark og den, der ved mest om alt det forskellige arbejde, der foregår i Wycliffe på globalt plan. Via konkrete eksempler fra forskellige steder i verden, serverer hun spændende viden om oversættelse af Bibelen og modersmålsundervisning, og hun giver et blik ud i verden og ind i oversætterens værksted. Det åbner Bibelens tekster på en ny måde og tilføjer andre aspekter til tekster, vi måske har hørt mange gange. Tilhørerne får et nyt glimt af Bibelens budskab – og fornyet glæde ved en Bibel på dansk.
Lene Aagaard Nielsen bor i Aarhus og holder møder og foredrag i hele Danmark.
» Book et møde med landsleder Lene Aagaard Nielsen
» Læs mere om Lene Aagaard Nielsen
Bibeloversætterens værksted i Kenya og Danmark
Iver Larsen er eminent til at gøre bibeloversættelse alt andet end tørt og teknisk, og med sjove og finurlige eksempler tager han tilhørerne med ind i bibeloversætterens værksted i både Danmark og Kenya. Hvordan oversætter man for eksempel ”båd” til et sprog, der ikke har et ord for ”båd”, fordi folket altid har boet og levet højt oppe i bjergene? Eller hvordan oversætter man Bibelen til et sprog, der ikke har noget skriftsprog? Ja, man laver først et skriftsprog. Og hvordan gør man så det? Det er blandt andet noget af det, Iver Larsen fortæller om.
Iver Larsen bor i Galten ved Aarhus og holder primært foredrag og møder i Jylland og på Fyn.
» Book et møde med Iver Larsen
» Læs mere om Iver Larsens baggrund og erfaringer med bibeloversættelse
Oversættelse af Bibelen i kaffelandet Etiopien
Bodil og Peter Lanting fortæller om arbejdet med bibeloversættelse og sprogundervisning i kaffelandet Etiopien. Bodil Lanting inviterer tilhørerne til at tænke med i oversættelsen af forskellige tekster til sidama-sproget: Hvad betyder ”hellig”? Kan begrebet gengives bedst med betegnelsen for rensede kaffebønner af bedste kvalitet? Eller skal man vælge et ord, der betød ”hellig” i den før- kristne kultur? Bodil Lanting står også gerne for forkyndelsen, for eksempel med overskriften ”Gud taler alle sprog”. Peter Lanting har arbejdet med læse- og skriveundervisning i Etiopien og fortæller om arbejdet, landets sprog, historie og skoleundervisning.
Bodil og Peter Lanting bor i Hammelev ved Vojens og holder primært foredrag og møder i den sydlige del af Jylland og på Fyn.
» Book et møde med Bodil og Peter Lanting
» Læs mere om Bodil og Peter Lantings baggrund og erfaringer med bibeloversættelse
Mød en fremtidig udsending til Afrika
Kristin Westh kan slet ikke forestille sig ikke at have Bibelen på sit modersmål, og derfor vil hun gerne hjælpe andre til også at få det. Hun er i gang med at forberede sig til at blive udsendt med Wycliffe ved at tage en efteruddannelse i lingvistik og bibeloversættelse. Desuden har hun to kortere ophold i Tchad i Centralafrika bag sig, hvor hun har hjulpet til i sprogarbejdet bl.a. hos mulgierne. Kristin har fingeren på pulsen med både oversættelsesarbejdet, og hvordan man udbreder Bibelen bedst muligt på en måde, der passer ind i den lokale kultur og fortæller levende med eksempler fra bl.a. Tchad.
Kristin Westh holder møder fra februar 2024 i hele landet.