Menu Luk

10.000 bøger på dagbani til skolerne

“Projektet gør børnene i stand til at læse og skrive på dagbani og gør dem også bedre til at læse engelsk. Det er en stor hjælp for både lærere og elever.”
(Rektor for en dagomba grundskole)

I Ghana er arbejdet med at undervise dagomba børnene på deres modersmål, dagbani, i fuld gang. Børnene gør store fremskridt i at lære at læse og skrive i forhold til, når de bliver undervist på engelsk. Samtidig har børnene også lettere ved at lære engelsk, da det altid er lettere at lære at læse og skrive på et fremmedsprog, når man kan det på sit eget. Men for at kunne læse på sit eget sprog er der også behov for bøger på sproget, og lokalsamfundet har efterspurgt flere bøger på dagbani.

En af arbejdsopgaverne i 2021 for vores samarbejdspartner, Literacy and Development through Partnership har derfor været at producere bøger på dagbani. Sammen med lokale forfattere og illustratorer har de produceret 31 nye børnebøger. Over 10.000 eksemplarer af bøgerne er blevet fordelt i 40 skoler. Både elever og lærere er begejstret over bøgerne. I mange skoler var der nemlig slet ingen bøger i forvejen.