Menu Luk

Børnebibelen bliver læst

I det nordlige Ghana samles børnene til bibelbørneklub i kirken. Her hører børnene Bibelens fortællinger på deres eget sprog, dagbani. De lærer om Gud, der elsker dem, og som gav sin egen søn for deres frelse. For mange af børnene er det noget nyt. De kommer nemlig fra muslimske familier, men forældrene giver dem lov til at komme i kirken indtil de er 12 år gamle. Omkring 94% af dagomba folket er muslimer. Resten er kristne eller dyrker den traditionelle religion.

Børnene læser højt for familien
I bibelbørneklubben får hvert barn udleveret en farvestrålende børnebibel på dagbani. Analfabetismen er høj hos dagomba folket, og mange af forældrene kan ikke læse. Børnene læser op af børnebibelen for hele familien, så forældrene også får kendskab til bibelhistorierne. Siden 2020 har 3000 børn fået en børnebibel.

Snart er 3000 børnebibler delt ud
I 2023 er der indtil videre blevet startet 30 nye bibelbørneklubber for 750 børn i 30 byer. Ved udgangen af året vil de 3000 børnebibler, der blev trykt i 2020, være blevet delt ud. Wycliffes partnerorganisation, Literacy and Development through Partnership, vil gerne fortsætte det gode arbejde og dele endnu flere børnebibler ud. De har planer om at få genoptrykt 5000 børnebibler, for behovet er fortsat stort.

Vil du være med til at støtte genoptrykningen af børnebibelen på dagbani, så indbetal dit bidrag på 9570-1155415 eller mobilepay 91724. Skriv ”Ghana-børnebibel” i meddelelsesfeltet og dit navn og cpr nr, hvis du ønsker skattefradrag.