Menu Luk

Årsmøde med kenyanske toner

Den 16. april begyndte dagen med en festlig gudstjeneste i Hjordkær Kirke i Sønderjylland. Vores gæst fra Kenya, Elly Gudo, der er konsulent i bibeloversættelse, stod for dagens prædiken. Præst i Hjordkær Kirke og bestyrelsesmedlem, Robert Strandgaard Andersen, havde sørget for en stemning af Kenya med lovsang på swahili ledsaget af en god rytme på tromme.

Ilchamus Ny Testamente

Ved det efterfølgende årsmøde fortalte Elly Gudo bl.a. om oversættelsen af Ny Testamente på ilchamus, og han havde nogle eksemplarer af den trykte bog med, som blev overrakt til udvalgte personer ved mødet. Iver Larsen var med til opstarten af oversættelsen til ilchamus for 11 år siden, og i november måned kunne ilchamus folket endelig fejre det færdige resultat. Elly gjorde også opmærksom på sponsorløbet ”Run for the Bibleless”, der afholdes hvert år i Kenya for at samle penge ind til bibeloversættelsesarbejdet.

Nye udsendinge på vej

Generalforsamlingen bød på beretning fra det sidste års tid i Wycliffe herunder også en hilsen fra Kristin Westh, der fortsat er ved at tage uddannelse i lingvistik og bibeloversættelse på Canada Institute of Linguistics. Efter planen bliver hun færdig i slutningen af året og er dermed fagligt godt klædt på til at blive udsendt af Wycliffe. Lærke Roager blev præsenteret som ny fremtidig udsending. Hun studerer datalogi og vil arbejde med computerprogrammer, der skal bruges i bibeloversættelsesarbejdet, når hun har afsluttet sin uddannelse.

Valg til bestyrelsen

Nikolaj Birkkjær Andersen blev valgt ind i bestyrelsen ved årsmødet. Nikolaj er 32 år, gift med Benedikte og kommer i Aarhus Valgmenighed, hvor han også sidder i menighedsrådet. Til daglig er han forretningsfører på Teknologisk Institut på Aarhus Universitet. Vi byder Nikolaj velkommen i bestyrelsen, der nu udover Nikolaj består af Jørn Blohm Knudsen (formand), Peter Lanting (næstformand), Marleen Frost (kasserer og sekretær), Morten Rasmussen og Robert Strandgaard Andersen.

Regnskabet for 2022 blev gennemgået. Det viser desværre et underskud på 25.698 kr. Desuden blev en kontingentstigning vedtaget, som træder i kraft fra 2024. Mere om det når vi nærmer os 2024.