Menu Luk

Giv Det Nye Testamente til 181.000 mennesker i Uganda

Sapiinyerne bor i det østlige Uganda, på bjerget Mt. Elgon. De tæller cirka 181.000 mennesker og taler sproget, kupsapiiny, der er nært beslægtet med sabaot. Sapiinyerne kom for første gang i kontakt med kristendommen i 1930’erne, og på nuværende tidspunkt er cirka 70 procent tilknyttet kristne kirker. Det Nye Testamente er allerede oversat til kupsapiiny, men i en version, som er meget vanskelig at læse, og den bliver derfor ikke brugt i kirkerne.

Derfor er fire lokale oversættere, en katolik, en anglikansk præst, en baptistpræst og to pinsefolk, nu i gang med at oversætte Det Nye Testamente og Salmernes Bog til kupsapiiny.  Desuden fungerer Patrick Mangesoy som lokal konsulent, så der et team på seks personer. Iver Larsen er med som bibeloversættelses konsulent på projektet og hjælper i øjeblikket med at tjekke den oversatte tekst.

De fire lokale oversættere modtager løn fra det lokale bibelselskab i Uganda, men lønnen er ikke tilstrækkelig til at dække for eksempel lægeregninger, deres børns skolepenge mv. Wycliffe Danmark samler derfor penge ind til støtte for de lokale oversættere.

Støt projektet økonomisk:

Skriv KUPS på din overførsel. Skriv også dit navn og cpr. nr. hvis du ønsker du skattefradrag.


Tlf.: 91724

Bankoverførsel til reg.-nr.  9570, konto-nr. 1155415