Menu Luk

Bibelen er oversat til 6 milliarder menneskers sprog

Hvor langt er vi med at oversætte Bibelen til alle sprog, der stadig har brug for en oversættelse? Det giver den nye optælling fra september et billede på. Der tales 7396 sprog i verden (inkl. tegnsprog). Hele Bibelen er på nuværende tidspunkt oversat til 756 sprog af dem Det betyder, at omkring 6 milliarder mennesker har mulighed for at læse eller høre Bibelen på deres eget sprog. I løbet af det sidste år er Bibelen blevet udgivet på 20 nye sprog og Ny Testamente på 68 sprog.

985 sprog mangler stadig

29, 34 millioner mennesker, der taler 985 sprog, mangler stadig at få oversættelsesarbejde påbegyndt. Det er 283 færre sprog end i 2023. Det vurderes, at der ikke er behov for en oversættelse af Bibelen til 1131 sprog. Enten fordi sprogene er ved at uddø, eller folkegruppen taler et andet sprog så flydende, at de er i stand til at bruge oversættelsen til det sprog i stedet.

Organisationerne i Wycliffe Global Alliance arbejder på mindst 3146 sprog i 146 forskellige lande. Fra dansk side er vi i øjeblikket involveret i bibeloversættelse i Kenya og Uganda.

Kilde: Wycliffe Global Alliance (wycliffe.net)