Menu Luk

Alle dele af Bibelen er lige vigtige

“… i Betlehem og i hele dens omegn lod han alle drenge på to år og derunder myrde…” (Matt. 2,16).

Nogle gange er Bibelen ikke let at læse, og vi kan måske føle os stødt af det, der står i den, men enhver del af Guds ord kan gøre en forskel.

Helen Fisher, der er udsendt til Nigeria af Wycliffe UK, oplevede det, da hun besøgte et lokalt kvindefængsel:

Efter jul begyndte jeg at besøge fængslet igen. Det er det jeg mest nyder at gøre her i Nigeria.  Det er sådan en velsignelse for mig at tilbringe tid med kvinderne og lære dem at kende. Der er 15 kvinder i fængslet i øjeblikket. Vi sidder på bænke i en cirkel udenfor i deres gård.

I begyndelsen af ​​januar lyttede vi til Mattæusevangeliet 1,18–2,12 på hausa, der bl.a. handler om, hvordan Gud talte til Joseph og de vise mænd i drømme for at rådgive dem om sandheden.

Den følgende uge skulle vi lytte til næste del i kapitel 2, der fortæller, hvordan Herodes dræbte alle drengene i Betlehem under to år. Jeg ville helst ikke tage den del med og tænkte på at springe den over, for jeg syntes ikke, at det  var passende. Og jeg regnede ikke med, at Gud kunne lære os noget ud fra det! Men vi tog den med alligevel, og faktisk var det nok det møde, hvor kvinderne snakkede mest, og Gud talte til dem igennem teksten.

Her er hvad nogle af kvinderne sagde:

– Min livsrejse er ikke uden bump, men Gud har kontrollen. Og jeg kan stole på ham.

– Jeg lærte, at intet kan stoppe Guds plan, som Herodes prøvede med Jesus.

– Joseph lyttede til Gud og gjorde straks, hvad han sagde, og hvis han ikke havde gjort det, ville Jesus ikke være blevet reddet. Når jeg hører Guds stemme, bør jeg straks gøre det, han siger.

Gud mindede mig om, at hele Bibelen er inspireret af ham, og det hele indeholder sandhed om ham. Og han bruger det hele til at tale til os, såvel de hårde dele som de blide dele.